Despre atelierul de rame…

[:ro]În atelier, se taie ramele la dimensiunile corespunzătoare, se îmbină la 45 de grade și se discută, analizează, iar ulterior se pun în practică anumite ajustări preferențiale, dacă este cazul. Se adaugă sticla (dacă este nevoie), partea din spate a tabloului (carton non-acid, PFL etc.) și se fixează suporturile de agățat sau de prindere. Totul în maxim zece zile, pentru lucrările de dimensiuni mai mari. Pentru cele medii, timpul de execuție este de aproximativ cinci zile, pentru urgențe acesta fiind scurtat.

 

În funcție de tipul de ramă folosit, atât în ceea ce privește modelul, textura, grosimea sau înălțimea, prețurile diferă de la un material la altul și, bineînțeles, de la un tip de ramă la altul (clasică, modernă, tip casetă, cu folie, natur etc). Prețul unei rame de lemn pornește de la 10 lei/ml și poate ajunge până la 500 lei/ml. Dacă vorbim de plastic, cu cât lucrarea este mai mare, cu atât prețul scade (față de lemn sau aluminiu), orientativ acesta fiind de aproximativ 30-40 de lei/metrul liniar. În ceea ce privește ramele de aluminiu, acestea au un preț de plecare de 40-50 de lei și poate urca până la câteva sute de lei, pentru cele profesionale și care prezintă un cadru foarte fix.

„Cei care aleg să treacă pragul atelierului, pot viziona aici o mică galerie de artă și primesc consultanță gratuită specializată. Este un loc prin care trec artiștii din Sibiu și invităm pe fiecare sibian, și nu numai, să ne viziteze pentru a înțelege, a discuta și a învăța împreună. Calitatea și bunul simț sunt înainte de toate”, mai arată Sergiu.

„O ramă încadrează în sensul cel mai deplin al cuvântului, separă opera de artă de tot continuumul înconjurător și prin aceasta pune un semn de exclamație personalității și trăirii transmise de artist, făcându-le mai viabile și mai de luat în seama. O ramă poate da o viață nouă unei mâzgălituri sau poate ucide o pictură reușită. Poate aduce lumină și notorietate sau poate șterge și anihila“, Sergiu Pavălă

Vrem să fie un atelier în care societatea sibiană să vină cu încredere pentru o consiliere pe acest domeniu. Pot veni pentru orice tip de întrebări legate de protecția și păstrarea în condiții optime a lucrărilor, picturilor sau design-ului conceput, despre poziționarea lucrărilor într-o ramă potrivită sau despre protejarea lucrărilor în «timp și spațiu». Îmi doresc ca, în urma discuției, lucrarea să fie pusă în evidență printr-o selecție potrivită cromatic și vizual”, povestește Sergiu.

Clienții pot veni cu lucrările, munca sau arta lor, se iau măsurile atent, se constată serviciile dorite și, nu în ultimul rând, se stabilește tipul de „încadrament“ potrivit. Pot alege din peste câteva sute de tipuri de rame distribuite de zece furnizori diferiți, atât din țară, cât și din străinătate. „Cele mai bune rame sunt cele din lemn stratificat. Nu eliberează dioxid de carbon și, în timp, sunt cele mai rezistente. 99% sunt organice și sunt garantate pe viață. O lucrare poate fi în siguranță și în confort o lungă perioadă de timp, fie că e vorba de un pastel, o litografie, un poster, o fotografie sau vreuna din tehnicile gravurii”, explică tânărul.[:]

Scroll to Top